24.06.2011

Invitaţie la răcorit şi clătit ochii - Islanda din gheaţă şi cenuşă

Ce veţi vedea mai jos ar trebui să fie un comunicat de presă. Nu e unul standard că nu-mi plac aşa. Pentru obiecţii, întrebări, înscrieri, invitaţii personalizate, răutăţi, apăsaţi butonul de comentarii şi promit să vă răspund. Aşadar,
                                                                                
Dacă în Islanda rezultatul erupţiei este cenuşă şi paralizarea traficului aerian, Islanda – din gheaţă şi cenuşă promite doar erupţii cu frumos şi nicio paralizie. Poate doar o uşoară blocare în faţa fiecărui exponat. Ah, şi gheizere de emoţii pozitive.
Promitem că nicio placă tectonică nu se va deplasa vineri, 1 iulie, începând cu ora 17:00, pe tot parcursul vernisajului, dar nu garantăm că nu veţi fi mişcaţi măcar puţin de artă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. N-o să vă spunem ce puteţi vedea întrucât cuvintele limitează, iar fotografiile vorbesc.
Mai mult, nu trebuie să fii critic de artă ca să apreciezi frumosul. Nici fotograf, maşinist, scriitor, miner, blogger sau manichiuristă. Deci, fie că te încadrezi în enumerare, fie că nu, te aşteptăm pe 1 iulie, ora 17:00. Sau până pe 17 iulie, în acelaşi loc: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sala Acvariu. Deci,
·         Islanda – din gheaţă şi cenuşă,
·         expoziţie de fotografie
·         marca Ducu Gheorghiescu (www.photoducu.ro) şi Adi Smădu.

Ne-au fost parteneri în expediţie şi au rămas cu noi şi pentru această expoziţie: myposter.ro,  dualmind.ro, azero.ro, FotografulTau.ro .


5 comentarii:

  1. "Cand toate pasarile cerului vor parasi planeta din cauza frumusetii ei,singuratatea egoista a oamenilor va naste aripi si zapezi."(K.)

    "Gheata si cenusa" sunt plamada unui paradis salbatic insolit, oglinda si val dintr-o legenda androgina, azvarlite din epicul legendar de eruptia focului sacru.
    Stanca de gheata, Brunhilda neinvinsa decat de viclesugul zeilor, se minuneaza-n luciul ochiului albatru,aderent mai degraba tragicului.
    Cenusa semeata,un Siegfried de demult,deposedat de orice vanitate pamanteana, fosneste intre degete nostalgia razboinicului.
    A fost nevoie de ochiul unui tanar atent la detalii pentru ca indragostitii eposului nordic sa se regaseasca intr-o noua eternitate, lipsita de egoismul exigentelor luciditatii mitice.

    RăspundețiȘtergere
  2. La Fee, mi-a crescut uşor pulsul citind rândurile tale:) Şi mi se-ntamplă din ce în ce mai rar.

    Cred ca te vom ruga să faci impreună cu mine o cronică a expoziţiei pentru că 'Islanda - din gheaţă şi cenuşă' merită mai mult cuvintele tale:)

    O singura remarca nevinovată: e vorba de ochii a doi tineri atenti la detalii:Ducu şi Adi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru ca ma flatati. Orice Zana care se respecta e sensibila cand e privita cu ingenuitatea copilului.
    Scuze,Ducu si Adi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca nu am reusit sa atrag atentia asupa celor doi artisti. Mie mi s-a parut fascinanta reeditarea povestii de iubire dintre Brunhilda si Siegfried, prin intermediul imaginilor. In aceasta ipostaza, "gheata" si "cenusa" sunt "in sfarsit singuri".
    Se spune ca natura isi cere drepturile si ca pentru asta va deveni din ce in ce mai agresiva,mai salbatica...Oamenii trebuie sa invete sa se adapteze la noile conditii climatice.

    RăspundețiȘtergere
  5. La Fee, nu te flatez doar eu. Sunt si altii care trec pe-aici, dar nu lasa scris:) ci-mi spun apoi.

    Nu-i nimic, oricum atentia o vor atrage ei doi la expozitie. Si fascinantia ramane a noastra, a privitorilor inclusiv prin reeditarea de care vorbesti. Gheata si cenusa vor fi acolo.

    Poate ca in Islanda natura isi cere drepturi mai pregnant decat la noi. Deci, sa vedeeeeeem:)

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici