21.06.2011

Dar(uri)

Cadourile sunt voluptuoase doar  uneori. Ar trebui sa fie un gest de apreciere, de drag si de altele din categorie, dar exista situatii cand devin o datorie. Da, da, toti dam cadouri pentru ca trebuie, nu pentru ca simtim. Chiar si sub alte denumiri. Si e trist pentru ambele parti.
Mie imi plac cadourile, dar cred ca mai mult sa le fac decat sa le primesc. Nu ca nu apreciez gestul, nu ca nu ma simt dragut ca cineva s-a gandit la mine, daca excludem "must"-urile. Pe care le detectez usor, din pacate. Mi-ar placea sa ma mint si sa cred ca toti oamenii sunt simpatici fara sa urmareasca asta, dar... Prefer sa daruiesc pentru ca sunt ciudat de pretentioasa si prea putini sunt cei ce pot sa-mi ofere ceva care sa ma incante 100%. Mai mult, imi place sa vad bucuria luminand ochii unui om, de care-mi pasa suficient de mult cat sa-i fac un cadou, chiar si fara ocazii. Sa-i vad fata zambicioasa de surpriza pe care n-o astepta si care-i valoreaza mult in stima de sine si raportare la lume. 
Nu suntem constienti de urmele pe care le lasam in ceilalti si, cand le descoperim printr-un gest ce ni se potriveste,  pare o bucatica de portret schitat in sufletul daruitorului. Tuturor ne plac reflexiilee noastre. Oglinzile sunt cel mai comun mod de le arata, dar cadourile pentru suflet sunt cele mai frumoase structuri de genul.

De data asta, nu pentru-ntaia oara, nu vreau nimic material. Vreau stari, ganduri pozitive, energie, bariere rezistente de la mine pentru mine, confirmari sau infirmari, verde+albastru, liniste si visuri mai aproape, dar cu arome de piersici. Si-ar mai fi ceva, dar o sa-i spun personal...

 Keep loving yourself [and others]! That's the best gift in the world you can afford.

21 de comentarii:

  1. Sunt intr-adevar daruri care nu pot fi apreciate cu unitatile de masura conventionale, ci cu multiplii si submultiplii de verde+albastru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat.
    Mi-ar/ne-ar trebui o masinarie pentru creat multiplii si submultiplii astia:) Nu vin mereu in mod natural, din pacate. Dar speram la mai bine si poate doar la multipli:P

    RăspundețiȘtergere
  3. O astfel de masinarie e balanta din sufletele noastre. E nevoie de submultipli uneori, pentru ca exista riscul ca o doza prea mare de fericire sa fie letala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inseamna ca ceva e defect la mine si cu masinaria si cu dorinta de multipli doar. Nu m-ar deranja o doza letala, desi, fata de momentul actual, orice ar putea fi letal de ireal. Macar de-ar exista...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi s-a parut interesant jocul cu omonimia cuvantului "dar": dar - substantiv; dar - conjunctie adversativa. Cred ca iti doresti din tot sufletul un "dar" imaterial, masurabil doar in multipli de verde+albastru, fie si in doze letale. Acest dar/cadou te-ar multumi si pe tine si pe daruit in egala masura.Conjunctia adversativa ce coordoneaza propozitiile, frazele si sentimentele tale exprima convingerea ca doua idei, situatii etc. par opuse una alteia, dar ca ele nu se exclud, de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu imi masor fericirile in adverbe restrictive. Astfel, in germana, "dan" inseamna "decat","numai", "doar",adica unicitatea,statornicia, incredearea.Multiplii si submultiplii lui "dan" sunt: megadan, decadan, kilodan /dan/ decidan, centidan, milidan. Asa ca eu sunt fericita si cu un milidan, fiindca nu pot spera la mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Omonimia a aparut pe parcurs, ca-n viata. Cand am sesizat am zis ca nu se supara daca ma joc putin cu ea. Analiza ta pe text, inclusiv in ce priveste motivele "dar"-ului este atat de buna si de reala incat parca m-ai cunoaste:)

    Cred ca si adverbele restrictive sunt ceva, fata de sub grafic. Imi place cum se masoara la tine fericirea. MiliD nu se gasesc si de cumparat? Macar cateva grame, sa ajung la zero cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare rau a nu iti pot oferi dezinteresat un MiliD.Asadar iti ofer un MiliD contra continuarii "Povestii". Intampla-i sa se intalneasca pe protagonisti.
    P.S. Si eu am sentimentul ca m-ai cunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  9. Capcanaaaaa, partea a 5a tocmai a aparut. Si culmea, desi era planificata altfel, s-au intalnit:)
    Deci, MiliD-ul meu? :) atata nevoie de el este...

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am darul de a calca in toate capcanele lumii! Sunt notorie! Cum vrei sa primesti MiliD-ul?

    RăspundețiȘtergere
  11. Inseamna ca ne mai "cunoastem" in ceva ;)
    Cum spuneam, sa fie real, atat...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa fie real, zic si eu, dar vezi ca deja unele constiinte pun intrebari incomode!

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca nu se fac livrari, nu e real. Si, de fapt, deja e real sub-graficul, deci nicio sansa la altceva chiar si cu vreun curier rapid... Nu e pesimism, am trecut la realism condimentat.
    Constiintele pun mereu intrebari, la fel si luciditatea asta amara... ideea e cata importanta le acordam, zic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am ambalat asa frumos MiliD-ul meu real si tu imi spui ca nu il vrei? Eu mi-am lasat constiinta si luciditatea in pace. Ma obosesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. In ultimii 3-4 ani am constatat fragilitatea vietii. Nu numai ca suntem muritori, dar trecerea de la viata la moarte se produce in numai o milionime de secunda. Nu mai am prea mult de trait in raport cu luciditatea si constiinta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hm, nu mai cred in ambalaje... poate de-aia...
    Eu nu stiu in ce relatie ma aflu cu ele, cred ca le ignor, dar ele nu.
    Oh, da, fragila este, dar, pana ajunge sa se rupa in milionimea de secunda care nu stii cand vine, mai ai de lupta cu lucruri mai putin fragile ca viata. Si-atunci chiar nu mai gandesti cu luciditate la cat de slab e firul care ne tine vii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu m-am anulat si m-am negat de atatea ori, incat am sa pretind, la urmatorele editii de la DOOM si de la DEX, sa imi faca o nota speciala la adverbul de negatie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Drept sa spun, de aceea am considerat dinamita intalnirea protagonistilor, fiindca merge mai departe de ganduri si trece la fapte si la acte! Alea iacta est!

    RăspundețiȘtergere
  19. :) Abia astept sa vad DOOM-ul si DEX-ul accordingly.
    Periculoasa dinamita, mai ales cand se duce efectul ei, dar de asta putem sa vorbim acolo.

    PS. Esti sigura ca nu ne cunoastem?:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Am promis, iata:
    Magda Isanos - Daruri

    Tu esti în inima mea ca un dar
    neasteptat si mult prea scump,
    pe care
    il cercetez mirata iar si iar,
    cu-aceeasi nesecata desfatare.

    Esti
    tainica-mi putere si mandrie,
    de când te stiu mi-i cerul mai aproape
    si
    nu mai pot durerile sa vie,
    sa-mi tulbure-ale sufletului
    ape.

    Tu mi-ai facut tarana mai usoara
    si inima asa de dulce, grea,
    ca
    ramura ce toamna se-mpovara
    de greutatea roadei de pe ea.

    Asemeni unui
    mare cer cu stele,
    mi te-ai rasfrant în suflet ca-ntr-un lac,
    si-adanci
    de-atuncea-s gandurile mele,
    de aur glodul inimii, sarac.

    Acestea toate
    sa ti le platesc
    nu voi putea, ci lasa-ma macar,
    risipitorul
    meu, sa te iubesc,
    din darurile tale dandu-ti dar.

    RăspundețiȘtergere
  21. Deci, da. Devine rapid si irevocabil una din preferatele mele.
    Sa ninga cu daruri! Daruite si primite;)

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici