03.05.2011

Povestea III. Keep talking

Please insert cash or select payment method. Please insert cash or select payment method : 2 şuturi  în fund pentru turmentatul de George. Ce căuta acolo? Ce cumpărase? Ciuperci şi paste? Probabil i-a venit ideea să facă ˝macaroanele˝ alea care îi plac Ioanei. Iar le va mânca singur. Nici măcar Laurenţiu nu-i mai poate risipi timpul gol. I-a rărit vizitele şi scurtat compania de când cu noua lui prietenă, indianca.
Nici nu realizează cum picioarele singure îi schimbă direcţia către plajă. Duce şi ciupercuţele şă vadă marea. Absurd. Dar îşi urmează corpul fără împotriviri inutile. Oamenii aleargă, discută, plimbă câinii, biciclesc. Numai marea continuă să se agite, netulburată şi rece. Nu simte nimic la vederea ei. Nu mirosea a marea pe care o vroia el. Soarele iriza vesel pe
deasupra lumii, într-un unghi mai mult decât plăcut. Deforma nuanţele şi portocaliza atmosfera (nu, nu în sensul ăla de portocalizare). George s-a  trezit analizând intens un personaj căruia îi venea puternic lumina pe faţă până a trecut prin dreptul lui şi s-a putut convinge că  nu e Alin. Ah, al patrulea pe ziua de azi. Parcă înnebunesc în obsesia mea continuă. De ce mă tot compar cu el? De ce îl ˝văd˝ constant?
Trecea uşor de la un gând la altul, de la zâmbet la mohorâre. Îşi aminteşte ultima ocazie în care a conştientizat acelaşi unghi magnific al soarelui, timpul perfect în care să conduci. Da, da, eram în maşină cu ea, eu la volan şi ne bucuram încărcându-ne cu energia celuilalt. Ea a vrut sa rupă din tăcere, poate şi din bucurie: ˝Ştii, George, că nu te iert pentru c-ai mers la recepţia aia, nu?˝.  El şi-a reîndreptat apoi privirea spre drumul sălbatic, dar nu din reflex şoferesc. Mai putea să rămână la ea 4 secunde. Da, Io, ştiu. Mie mi-ar fi greu s-o fac, dar aş putea să te iert pentru tot. Nu doar pentru Alin, nu doar pentru respingerea ta, nu numai pentru momentele în care vrei să-mi arăţi o răceală care nu-ţi aparţine, ci şi pentru că niciodată, dar chiar niciodată, nu m-ai chemat în vreo deplasare inspiraţională de-a ta. Să mă fi luat cu tine când mergeai prin văi, pe creste, pe dealuri, prin păduri, pe cărări uitate, prin sate apuse să creezi opere, personaje şi întâmplări. Nici n-aş fi respirat de teamă să nu distrug arta. Şi habar n-am de ce nu am fost. Nu cred că ţi-ar fi fost nu-ştiu-cum să-i dai lui explicaţii. Asta mi-ar fi cel mai greu să iert în tine, dar aş face-o, draga mea, dragă. Avem nevoie de iertare ca să putem trăi împreună. Şi eu vreau asta, mai mult decât ce-am vrut cel mai mult până la tine. În locul sincerităţii discursului ăstuia, i-a ieşit un ˝Ştiu˝ gâtuit, vinovat ca al celui care e conştient că a încălcat regulile jocului, nişte reguli doar intuite, fără să-i fi fost vreodată aduse la cunoştinţă. Dacă ar mai fi acum în situaţia aia, i-ar spune tot despre iertarea fără sens, dacă...
˝Why won't you talk to me? You never talk to me˝... ˝I'm feeling weak now, but I can't show my weakness˝ ... ˝You never talk to me˝...˝I feel like I'm drowning˝... ˝Why won't you talk to me?˝

˝It doesn't have to be like this
All we need to do is make sure we keep talking.˝


Keep talking to me, Io! Asta mă ţine în viaţă, pot respira când vorbesc cu tine. Ştiu că şi pe tine. Ştiu că şi tu...

10 comentarii:

  1. Iulia, George este amantul Ioanei? sau mai bine spus, amantul care accepta sa fie amant?

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Ce acceptiune dai tu "amantului"?

    RăspundețiȘtergere
  3. amant= persoana din afara unei relatii care intretine raporturi de dragoste, sa le zic asa (sex, intalniri amoroase, diverse escapade) cu una dintre partile implicate in acea relatie, fara a reprezenta un iubit al acesteia in adevaratul sens al cuvantului, si, in principiu, pe ascuns, mai ales fata de cealalta parte implicata in relatia respectiva.
    Sper ca se intelege ce am vrut sa spun :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci doar sexul e obiectul care il face din nimic amant? Adica daca azi s-au pupat si maine au mers mai departe, de maine e amant? Mi se pare asa subtire linia despartitoare.

    Nu stiu daca e suficient de barbatesc statutul pentrul George. Si nici pentru Ioana sa accepte. Dar, in caz ca o sa continue Povestea, poate aflam:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, ai inteles gresit, nu doar sexul, paranteza mea continea o enumerare de mai multe lucruri. Practic amantul cand se intalneste cu iubita, se comporta ca doi indragostiti, iar asta nu implica doar sex.
    Oricum, iubirea este cea care il face pe om neom, stii cum se spune, iar barbatii sunt capabili de lucruri nebarbatesti, asa cum spui tu, atunci cand nu au alta solutie pentru a fi aproape de persoana iubita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum mai am o nelamurire: iubita a cui e? Daca e a amantului nu devine si ea amanta?:))macar de dragul simetriei:P E foarte complicata terminologia asta pentru mine, cred ca prefer sa nu etichetez:P
    Habar n-am cum e cu iubirea, te cred pe cuvant:D Sa-nteleg ca ar merita dezvoltata toata istoria?

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) M-am pierdut de tot. Sa depasim terminologia de "amant"...
    Meita orice faci daca tu consideri ca merita, eu sunt un simplu cititor. Creatorul creeaza pentru ca simte ca-l roade inspiratia :)), nu pentru ca asa cere publicul.
    Pe scurt, eu zic ca da, dar ramane la aprecierea ta :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Depasim terminologiile, clar. In favoarea fictiunii pure:P
    Ai ceva dreptate legat de creatie, sa vedem daca si de unde bate inspiratia :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Povestea ta mi-a reamintit ca unul din stravechile obiceiuri umane este acela de a povesti. Povestind avem prilejul de a ne clarifica in primul rand noua insine povestea proprie sau a celorlalti. Se spune ca ne crestem copiii cu minciuni, adica, cu basme. Iata ca si la varste mai mari avem nevoie de povesti de iubire, mai ales cand nu ai parte de iubire, sau mai bine zis de iubirea cui ai vrea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa vedem cata energie exista sa ne povestim noua, cu sinceritate, tot ce-avem sa ne spunem...
    Incep sa ma intreb daca, dincolo de nevoia de poveste, naratiunile astea ne fac bine sau mai mult ne otravesc de melancolie si dor.

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici