15.12.2011

Există locuri, există oameni


Decembrie m-a ajuns la altitudine fizică, nu mintală. El sau venirea lui m-a făcut mai reflexivă şi mai melancolică decât toată toamna îngrămădită în puţine zile fără soare extern. Că-n rest, apele nu s-au agitat a gri şi ploi. Din nou, în plan extern. Aşă că, dintre rânduri de suflet, transmit gânduri din seria „există”.

Există locuri de care mi-e doar aşa cum îmi e dor de unii oameni: cu trup, cu suflet, cu minte, cu lumină. Tânjesc după ele ca dupa unii oameni: vreau să fiu acolo, să le văd, să le aud armonia, ascult muzica, simt energia, să mă încarc cu bucuria lor, să ating viaţa din ele.
Sunt câteva locuri de care acum am nevoie aşa cum am nevoie de unii oameni. De aceia care au marcat locurile, unii cărora locurile le-au marcat comportamentul. Combinaţii voluptuoase în situaţii incredibile, incomparabile anterior sau ulterior pentru care aş dar nişte zile, luni, ani din viaţă doar-doar aş putea să le distrug caracterul principal de irepetabilitate. Nici nu mi-e frică de posibilitatea pierderii farmecului prin întâmplarea a 2a oară. Esenţele rămân fermecătoare indiferent de câte ori ne apar în drum.
Nu credeam că dorul poate să atingă aşa grade de intensitate şi imensitate. Dorul de locuri, adică. Cu cel de oameni încă mă joc. Sau se joacă el crescând.
Sunt câteva locuri în care aş vrea să mă pot teleporta constant. Pentru puţin timp, măcar cât să gust o linguriţă de amintiri la faţa locului. Nu mă gândesc să compar intensitatea cu cea a dorului de oameni. E ciudat cum au individualitate, dar parcă dorurile se întrepătrund. Oricum, mi-e dor şi de locuri sau de oameni luaţi separat. De prieteni dragi şi de locuri prietenoase.
Who is knocking?

13 comentarii:

  1. Exista locuri si exista oameni..., dar putini stiu si pot sa aseze in cuvinte, ca in recipientele de sticla rara, fragranta acestora. Tu ai darul de a ademeni parfumul timpului trait a doua oara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da-ne mai multe detalii, Iul. Ne tii in suspans. Ce locuri, ce oameni?

    RăspundețiȘtergere
  3. La Fee, seria "exista" va continua. Sper. Parfumul timpului trait a doua oara are o aroma dubioasa. Dau un vin fiert pentru parfumul potrivit la momentul potrivit.
    Rox, e ca si cum mi-ai cere CV-ul personajelor din povesti:P Locuri vazute, oameni cu care m-am intersectat la un punct spre o linie:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Să-ţi fie dor cu lumină, cu bucurie.
    Şi lucrurile se vor aşeza singure, ai să vezi. De unde ştiu? Fiindcă asta li se întâmplă întotdeauna oamenilor buni.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Copilă blondă, să-mi fie cum zici, deşi aş prefera să nu fie cazul.
    Amin! Şi cu aşezat şi cu oamenii buni:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ieri am primit un telefon de la cineva odata drag mie. Imediat am revazut locuri, momente, imagini... Am vrut sa scriu ceva pe tema asta dar nu am gasit cuvintele chiar potrivite si citind articolul tau mi-am dat seama ca asta era...

    RăspundețiȘtergere
  7. Iulia, am plecat cu umbreluta! Sa ma astepti!Caut un loc si un om. Am inceput intai in mine cautarea lor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Casa cu Nuci, cred ca exista momente propice pentru genul asta de doruri, desi ele sunt in noi. Doar ca, deseori, suntem prea surzi. Totusi, mi-ar placea sa le suprim prin intamplarea lucrurilor si intalnirea oamenilor:P

    La Fee, nu plec nicaieri. Iti urez cautare fericita si regasiri cu bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dor de locuri?... Hm, sunt puține. Mi-e mai dor de oameni pentru că, împreună cu ei, locul nu are decât valoare de suport. Sunt locuri de care mă leagă zeci de oameni, altele în care doar cu un om am pătruns. :) Dar da, mi-e și dor de locuri. Ai scris așa frumos!
    Eu venisem cu urarea și m-am luat cu... comentarea :D
    Sărbători liniștite, călduroase și pline de zâmbete să ai! Să ne auzim cu bine într-un an mai reușit decât toți ceilalți la un loc!

    Cu gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  10. Andra, da, sigur ca locurile legate de oameni sunt ceva mai numeroase decat locurile privite individual. Dar, ma gandesc, uneori e mai usor de recompus frumosul prin aflarea ta in locul respectiv. De-acolo dorul. Iar oamenii sa-i tot vedem, oriunde, numai sa implinim dorurile. Ah, daca as avea o bagheta magica:)

    Multumesc frumos de urari! De liniste, caldura si cel mai tare an sa ai si tu parte! ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Undeva între doua ficţiuni,acolo unde omul sã poatã fi exprimat printr-o casã, casã care sã fie mai vastã decât o ţarã închisã la minte? Acolo ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca intre doua fictiuni se afla o realitate in care sufletul omului e un camin/o casa nu neaparat vasta, cat cuprinzator/oare si senin/a, da, si acolo.

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici