09.07.2011

Anunt

Pierdut nepasare cu ceva timp in urma. As vrea s-o declar nula, mi-ar placea s-o loveasca tare nulitatea, dar mai mult vreau sa o regasesc.
E de culoare inchisa si ar trebui sa raspunda la numele ei fara forma de dativ-genitiv a numelui meu, caci, dupa asa mult timp, a uitat sigur aparteneta ei la mine.
Gasitorului ii promit recompensa in sentimente si emotii intense ca nu mai am spatiu si nici ce face cu ele. Mai bine le ofer cuiva care s-ar descurca sa le detina.

32 de comentarii:

  1. :D
    Doar genitivul exprima posesia prin marca prezenta sau insinuata a articolului genitival, numit si posesiv (al,a,ai,ale;)[subst.+subst.].:) Dativul presupune transferarea indirecta a actiunii verbului asupra complementului obiect indirect;[verb+ c.i.]!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca in urma anuntului nu gasesti pe nimeni, ma ofer sa fiu depozitara recompensei!:D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Donez interes anihilatoriu de nepăsare. Rog umor expresiv

    RăspundețiȘtergere
  4. Mitza, tu ai de toate in buzunaras!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da' ce a ajuns blogul acesta? Mica publicitate?
    Atunci vreau si eu sa dau un anunt:
    Pierdut Milogul! Gasitorului recompensa mare!

    RăspundețiȘtergere
  6. La Fee, gramatica mea e o amintire. Se pare ca bunul-simt teoretic dupa care ma ghidez in situatii de genul n-a functionat corect gramatical:D
    Depozitara tu, inseamna ca raman proprietara eu, ceea ce nu ma incanta. Da-mi nepasare si te fac stapana peste recompensa!
    Mitza, daca-ti donezi interesul, hai sa cautam un centru de schimb, un magazin, ceva in care se desface si se da la tona "păsarea" ca sa scapam dracului de ea. Umorul devine inexpresiv, dar dureros in lipsa nepasarii.
    La Fee, blogul asta a ajuns publicitate pentru suflet. Mare, nu mica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gramatica ta e corecta. Am adaugat explicatia dativului din dorinta de fapte.Asa ca bunul simt a functionat perfect si ne-a dezvaluit nevoia de a trece la actiunea verbului. Accept targul Ia-ti nepasarea/ne-pasarea si fa-ma stapana recompensei!
    Multumesc pentru ca m-ai scapat de poezia nepasarii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fapte pentru suflet? Nici cu dativ nu reusesc sa le gasesc potrivite. Sau doar sa le gasesc.
    Cred ca iar suferim la capitolul livrare. Nu ajunge deloc la mine. Dar pot sa te fac stapana in avans, daca-mi garantezi pe-o frunza ca va veni curand ziua nepasarii. Mi-e dor de ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu iti pot garanta nici pe o frunzuca ziua nepasarii, fiindca atunci cand va veni, te vei indurera si mai tare si vei vrea ca procesul sa fie reversibil, iar eu ma tem ca nu voi fi in stare sa duc la bun sfarsit aceasta vraja

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca va veni ziua nepasarii, nu ma voi putea indurera, pentru ca pietrele din mine, aduse de ea, n-ar plange ca vor sa iasa afara. Nepasarea e cel mai bun antidot, chiar si in doze mici. De-aia il vreau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos ai asezat in enunt mitul tau orfic. Fapta orfica e coborarea in subconstientul unde plang pietrele.Adu-o pe Euridice langa tine! Si nu te uita spre ea decat cand ai ajuns deasupra subconstientului, altfel o vei pierde. euridice nu vrea sa fie muscata de sarpe si nici sa te piarda. E o fiinta moderna in fond. Miturile mai pot fi si adaptate.(Macar pentru initiati!)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma tem ca Euridice va ramane acolo, caci n-am puterea sa nu ma uit la ea. Nici in constient, nici in mai putin constient. Probabil sarpele va fi muscat-o deja cand imi doream eu pietrele. Si inca le vreau, adaptate sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Inteleg sa nu te uiti spre Meduza, dar spre Euridice... nu stiu ce sa zic!Poaete e Melusina din romanele cavaleresti. Frumoasa jumatate femeie, jumatate sarpe. Iiubitului ei ii era interzis sa o vada doar sambata!:D

    RăspundețiȘtergere
  14. :) Pai tocmai, nu pot sa NU ma uit.
    Mai incolo ai ajuns pe taramuri indepartate de culturile mele si-ar trebui sa-l chem pe amicul google sa ma ajute:)
    Hahaha, daca ar fi 6 zile din 7, n-as da pietre in mine

    RăspundețiȘtergere
  15. De fapt am vrut sa iti scriu despre cele trei Gorgone, dar nu imi aminteam cum se numesc celelalte doua si asa ca am deschis cartea mea magica,"Dictionarul de simboluri si mituri", si acolo am dat de Melesine,de care nu am mai auzit decat fugar in facultate la capitoul "chanson de geste".
    Sa iti scriu totusi si despre Gorgone?

    RăspundețiȘtergere
  16. Candva am crezut ca sunt Meduza care va fi ucisa de Perseu, fiindca dintre cele trei Gorgone, doar Meduza(- regina- potrivit lui Hesiod) este muritoare.
    Potrivit lui Dies, "Meduza simbolizeaza imaginea deformata a sinelui..., imagine care te impietreste in loc sa te lumineze".

    RăspundețiȘtergere
  17. Dar tu ,Iulia, m-ai luminat cu gingasie, rabdare si intelegere. Reverenta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am tastat gresit. Citatul e din Paul Diel.Tot el spune ca "Marturisirea poate fi si o forma specifica de exaltare imaginativa".Meduza se stia vinovata si eu am considerat iubirea mea o forma de vinovatie si trebuia sa imi indur aceasta imagine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Accept reverenta si ma inclin, dar n-o vreau pe meduza. In curand voi da anunt de vanzare de imaginatie sau de schimb cu platitudinea organizata.
    Ciudata iubirea cand ajunge vinovatie, mai ales in fata ta...

    RăspundețiȘtergere
  20. Dau si eu un anunt.
    Caut certitudine inalta, blonda, rafinata si spirituala, raspunde la penume carora le plaseaza cateodata imaginatia mea prefixe de negatie, precum Neblondule, Neochiverziule.

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca vei gasi Nepasarea, adusa inapoi prin anuntul facut, ma tem ca nu vei mai da apoi nici un anunt, pentru ca nu te va mai durea ca ai pierdut ceva.
    Nici excesul de durere sau suferinta nu il vei mai scoate la mezat, fiindca nu ti-ar mai pasa.
    Imi place ca iti pasa. E destul nepasare pe langa noi...

    RăspundețiȘtergere
  22. La Fee, cand o gasesti pe certitutine, imparte din ea, te rog.
    Sonia, intrebarea e cui ii face bine păsarea mea. oricata nepasare e in jur... De-aia am dat anunt, mie nu-mi mai foloseste, ba dimpotriva. Si nici altora.

    RăspundețiȘtergere
  23. Iulia! Cand imi voi gasi certitudinea mea, nu va voi da nimic! Imi pare rau dar am sa o tin numai pentru mine!
    Mie imi face bine pasarea ta fata de mine. Aseara cand m-ai ajutat sa revin pe horn te-am numit FORTA DE REACTIE RAPIDA! E un compliment!

    RăspundețiȘtergere
  24. Fie ca forta de reactie rapida sa fie cum ii e numele si in gasirea certitudinilor si a raspunsurilor la anunturi de publicitate pentru suflet:) Amin!

    RăspundețiȘtergere
  25. Iulia, eu zic sa nu promiti astfel de recompense, pe care cu siguranta nu le vei putea oferi vreodata. Sentimentele tale raman ale tale sau dispar pe vecie, nicidecum nu le poti transfera altcuiva.

    RăspundețiȘtergere
  26. Lanuri de maci,
    Spice de secara,
    Polen de aur,
    Pe cantec de vara,
    Incendiaza dorinta
    In fapt de seara,
    Otrava din tine
    Ca sa dispara!
    Cling!

    RăspundețiȘtergere
  27. Iul, otrava n-are ce cauta in sufletul tau. Niciodata!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Rox, dreptate ai, dar am distrus toti clestii cu care-am incercat s-o extrag.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pai atunci gaseste alte modalitati s-o elimini. De exemplu foloseste-ti alte sentimente pe post de antibiotic. In felul asta eliminarea se face din interior :)

    RăspundețiȘtergere
  30. :) pffff, buna idee de tratament, dar nu-mi plac antibioticele ca-mi par molipsite toate cu otrava,hm...

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici