03.07.2011

Post vernisaj: invitaţie la răcorit şi clătit ochii - Islanda din gheaţă şi cenuşă -

[ După cum vă invitam în acest post, înseamnă că acum nu putem vorbi decât post vernisaj :) În continuare voi face uz de singurul semi-comunicat de presă pe care l-am încropit. De la trei pre-eveniment, am rămas la unul, suficient de pretenţios cât să nu mă mulţumească pe deplin, dar cu el defilăm acum. Şi ce paradă. Impresiile mele, îngrămădite într-o cronică, vor urma pe aici, în funcţie de chef şi alte raţiuni obscure. Aşadar, ]


Nimic frumos nu e atât de departe încât să nu-l putem atinge. Dacă nu puteţi merge zilele următoare în Islanda, puteţi măcar ajunge să o vedeţi în fotografiile noastre – ne-a spus Ducu Gheorghiescu vineri, 1 iulie, la vernisajul expoziţiei de fotografie Islanda – din gheaţă şi cenuşă pe care a organizat-o împreună cu Adi Smădu la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.
Fotografiile expuse au fost realizate în perioada 22 august - 28 septembrie 2010, în expediţia ”Ice and Lava 2010” a celor doi artişti din Curtea de Argeş. Islanda este ţara în care, într-o singură zi, poţi trece prin toate cele patru anotimpuri: răcoarea verde a primăverii, căldura de tricou a verii, vântul de toamnă, viscol şi ninsoare, a afirmat Adi Smădu.

Ducu este membru creator consacrat al AAFR (Asociatia Artiştilor Fotografi din România), membru PSA (Photographic Society of America) participant şi premiat la diverse saloane de fotografie din întreaga lume. Recent a primit Certificate of Merit din partea Southampton Camera Club la Salonul de Fotografie al SCC (sub patronaj FIAP, PSA, RPS) pentru una din fotografiile din expoziţie. Până în prezent a organizat şi participat la două expediţii în scop fotografic, “Going Celtic 2007” în Insulele Hebride şi “Ice and Lava 2010”.
“Fărâme de Făgăraş”, “Jurnalele Luminii”, “Călător în Hebride”, “Arhitexturi”, “Pe Argeş către izvoare”, adică expoziţiile sale din România, au fost la Curtea de Argeş, Câmpulung, Piteşti, Cluj, Oradea, Bucureşti, dar au ajuns şi în Franţa, la Nevers.
Adi Smădu se află la expoziţia de debut, dar a lucrat îndeaproape cu Ducu atât in Islanda, cât şi în alte deplasări cu scop fotografic in Munţii României.
 Aparent neprimitoare, Islanda este o ţară fermecătoare, extrem de ataşantă pentru oricine o cunoaşte, a comentat directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, cel care a deschis vernisajul. Discursul său a fost urmat de cel al alpinistului şi fotografului Alex Găvan care este de părere că o fotografie bună, cum sunt cele ale lui Ducu şi Adi, poate deveni un şut în fund către o versiune mai bună a fiecăruia dintre noi .
Fotografiile şi rezumatul filmat al expediţiei au fermecat privirile şi au primit admiraţia celor peste 100 invitaţi, printre care s-a numărat şi Alina Gorghiu, o mai veche prietenă a celor doi artişti argeşeni.
Pentru cei care n-au reuşit să ajungă la vernisaj, expoziţia va rămâne în Sala Acvariu a muzeului până pe 17 iulie inclusiv.
Partener principal: Muzeul Naţional al Ţăranului Român.
Parteneri: myposter.ro, dualmind.ro, azero.ro, FotografulTau.ro
Parteneri media: Şapte Seri, 4arte.ro, news20.ro, vernisaje.com, Romania Pozitivă,  Calendar Evenimente, Stud-life, cameraobscura.ro.

Iulia Georgescu
Adăugat ulterior: Pentru rezumatul filmat al expediţiei şi pentru o ştire şchiopătândă despre vernisaj click.

6 comentarii:

  1. Pare foarte misto! Imi pare rau ca n-am ajuns p-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar cred ca trebuie sa-ti para rau:P Dar mai e timp sa-ti para bine de pozele magnifice de care-ti spunea La Fee;)
    Si-n curand dam link de la un reportaj TVR Cultural plus rezumatul filmat al expeditiei, proiectat pe 1 iulie:)

    RăspundețiȘtergere
  3. După cum promiteam, link-ul doveditor si convingator:
    http://www.photoducu.ro/ice-and-lava-2010

    Acum bucuraţi-va de voluptate:P

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=9qDe_W3e7eM&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos teribil Chopin asta. Sa vedem cum il integram in Islanda:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Chopin e deasupra Islandei, deasupra tuturor frumusetilor si tristetilor lumii.

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici