14.09.2011

Acum. Aici. Armonie

Sunt aici -------------------------------------------------------->
E liber la invidie, dacă vă ajută cu ceva, dar s-o ştiu şi eu. Pe invidie, adică ;-)
 
M-am lungit pe mal uitându-mă palpabil la albastru. E şi ceva alb în structuri confuze, difuze, aruncate aiurea şi dătătoare de imaginaţii în multiple forme. Soarele îşi trăieşte ultimele clipe ale zilei de azi pe-o coamă de deal.
Ca-ntr-o meditaţie regulamentară, am lăsat fiecare parte a corpului să expire şi să inspire. Îmi simt inima pulsând şi sângele bătând prin vene. Am conştiinţa tuturor măruntaielor şi emoţiile fiecărui milimetru pătrat de epidermă. Se uită pădurea la mine cu ochiul dintr-o poiană arsă, iar copacii se înnegresc de întuneric în timp ce dansează moale armonia unei adieri. Dacă n-ar fi aşa bine şi cald unde stau, m-aş mişca în ritmul lor. Rămân aici o vreme să mai încarc din descărcate. Se colorează orizontul în timp ce apa lacului şi-a înmuiat, de asemenea, nişte portocaliu pe după conturul ce se oglindise când încă era lumină.

Pentru că e chiar aşa şi n-o pot spune mai concis de atât, îmi permit să-nchei la fel cum sfârşeam compunerile de la ciclul primar până când domnul învăţător ne-a rugat (da, cam toată clasa suferea de clişeu) să schimbăm metoda:
Ce frumoasă e lumea în care trăim!
În clipa de faţă, după meditaţiile regulamentare şi ne, îmi doresc un singur lucru: să am mereu ochi să văd asta şi să inventez nişte ochelari pe care să-i folosesc atunci când nu mai pot. Când nu mai pot a vedea frumuseţea lumii, adică. Neputinţa generală nu se vindecă aşa uşor. 
Să plouă cu ochi conştienţi, zic:-)

3 comentarii:

  1. Te astept in imparatia mea sa schimbam impresii de spre tihna, culoare, nori, aici, acum, armonie.
    E adevarat ce spui! In nicio oglinda nu ne vedem asa de uimitor ca in ochii celor ce ne iubesc. Tot astfel, natura, in toata splendoarea ei, e spectaculoasa in ochii celor ce o iubesc, o inteleg si se armonizeaza cu ea prin meditatii regulamentare sau ne-.
    Ochi constienti si indragostiti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merge cu "Vis de iubire" a lui Franz Liszt:

    http://www.youtube.com/watch?v=KpOtuoHL45Y

    RăspundețiȘtergere
  3. Merge, dar eu prefer sa raman la ochii constienti:)

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici