05.10.2009

Sum(mer) up

A trecut vara, anotimpul tuturor bunelor (prin opozitie la rele :), datator de piersici, verde si energie, timp de vacanta si visare...
Pentru mine, a fost cea mai grea vara de pana acum. Nu m-am bucurat asa cum obisnuiam, dar a fost o perioada incredibila (includ aici septembrie ca seamana a vara potolita) mai ales sub aspectul lucrurilor invatate (nu doar de genul SPA, GSA, memo, PoA, Electronic Archive etc). Si m-am gandit sa le impart cu voi. Asadar, creez o lista cu ceea ce am invatat, ceea ce mi s-a confirmat, ceea ce uitasem si am rememorat. Am vrut sa le pun pe categorii, pozitive vs negative, dar le las in ordinea in care imi amintesc de ele. Iata:

1. Independenta financiara nu e neaparat o binecuvantare. In ultimii ani mi-am dorit asta cu fervoare. Sa pot sa imi cumpar ce vreau, sa merg unde vreau, sa nu dau explicatii pentru ceea ce cheltuiesc. In vara am avut parte de ceva intermediar, acum ma apropii cu pasi repezi de momentul cand imi voi castiga singura mijloacele de subzistenta si realizez ca nu e doar roz, responsabilitatile&comp depasesc partile bune.

2. My Club ramane unul din locurile foarte faine si pozitve din Curtea de Arges, perfect pentru serile lungi de vara, pentru nopti de solstitiu;), pentru conversatii, pregatiri de USE sau doar chilling time mai ales cand se canta live. Andreea, Cris si Kati ne-au (in)cantat genial, niciodata suficient pentru copii pofticiosi de "Copilite fara minte". Un ceai sau o limonada si viata curge altfel, mai placut, pe terasa de la My.

3. Unii oameni cred ca banii castigati la job substituie viata personala, sociala si sentimentala pe care n-o au. Nu voi deveni unul dintre ei!

4. Desi as fi putut sa ii trec in Top 5 - Cele mai mature persoane din viata mea (ar trebui sa se faca o aplicatie facebook de genul:), observ cum unora li se pune pata din senin. Si ma anunta doar ca li s-a pus pata, fara motive, fara tărăngănări and then it's over... Nu stiu cum as putea afla ce gandeste fiecare, dar mi-as dori enorm sa pot sa inteleg.

5. Atunci cand incepi sa simti ca tragi de o relatie de orice fel, respectiva "formă" sigur nu mai e o relatie. De ce sa fii doar tu persoana care face primii pasi mereu? De ce sa nu te opresti la cateva refuzuri ale invitatiilor pe care le-ai facut cu draga inima? Nicio prietenie nu merge dincolo de limita lui "a vrea", desi este formulat ca "a nu putea". Nu mai cred in pretexte ieftine si renunt eu pentru a nu fi mai dezamagita ulterior. Simplu si eficient, dar nu si nedureros.

6. Exista persoane care te fac sa zambesti (nu ostil) cel putin prin modul in care gandesc. E bine sa ai cateva prin preajma. Eu am (re)gasit unele.

7. In comunitatile mici, oamenii au impresia ca, daca nu ai peste 40 de ani, nu poti face nimic pentru nimeni => daca esti tanar intr-un ONG si nu vii de mânuţă cu cineva cunoscut > 40, n-ai ce cauta, nu poti solicita, nu poti argumenta in fata spuselor lor (vai, câtă impertinenta in tineretul din ziua de azi!), te ameninta cu pâra la mai marele asociatiei. Ce trist...

8. O casa si o masina noua nu inseamna automat si o viata noua.

9. Una din rezolvarile unei acumulari de energii negative este o plimbare cu bicicleta. Plimbarile mele, nu multe, si-au indeplinit scopurile. Zbori, pedalezi, te chinui, reusesti, schimbi foaia (manual uneori), mai schimbi o impresie, mananci mure, uneori si muste (involuntar, evident), intri in noroi, iesi colorat, dai noroiul la o parte, continui, respiri, gandesti, plutesti, te trezesti cand dai in gropi.

10. E atat de adevarata zicala cu "Bine faci, bine gasesti". Cand ai nevoie, vine ajutorul de unde nu te astepti, sau vin atatea lucruri bune incat nu stii cum sa multumesti (daca nu se supara persoana in cauza pentru multe multumiri verbale) si cui. E frumos sa descoperi ca mai sunt oameni pe care poti conta in lumea asta in care mai toti isi schimba planurile fara sa includa si promisiunile facute.

11. Viata e mai ironică si mai complicată decât o considera Alanis Morissette:
"it's like ten thousands spoons when all you need is a knife, it's like meeting the man of my dreams and then meeting his beautiful wife". Nu avem încontro decat s-o trăim si e frumoasa oricum.

Mai sunt si altele, poate in episodul viitor, poate deloc.
Keep smiling!

2 comentarii:

  1. Este frumos sa iti rememorezi zilele ce trec. Dar ceea ce crezi ca inveti din aceste zile, se schimba de la o clipa la alta. Viata este dinamica, schimbatoare. Tu esti asa. Mai ai multe de vazut, simtit, rememorat, invatat, uitat...
    Te pup

    Cel mai tare post!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceea ce am invatat ramane, nu are cum sa se schimbe. Doar noi ne schimbam si poate, uneori, uitam lectiile astea. Da, asa e viata, si da, mai am de invatat. Nu doar eu, ci noi toti...oamenii care au constiinta:)

    RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici