09.07.2014

Haiducii mămăligii, deci Mămăliga Warriors


1. Haiducii mămăligii

Patru crai mai de la răsărit și-au unit forțele imperiilor personale ca să plece întru cucerirea lumii. Scutul lor solar e galben și are motive românești, iar armurile ce le poartă sunt galben-mămăligă, verde-codru sau negru-corb, după stare și situație.





Planul de bătaie începe din capitală, pe 16 ale lui Cuptor, dar în scripte sunt trecuți ca părăsind țara reginei în ziua de 20 a aceleiași luni. Cucerirea se întinde de la mările Europei până hăt-departe în imperiul mongolez, unde vor poposi alături de calul-putere necesar în astfel de expediții, numit cum altfel decât Căluțu?  Care mai are și-un butoi ancorat în pentru echipamente, după cum se vede în pictura de-alături.
Numele de haiduci ai mămăligii ale celor patru crai sunt Șoferul, Navigatorul, Imortalizatorul și Cheia sol, fiecare sfertul complet, de nelipsit dintr-o astfel de bravură, condimentul fără de care tot felul nu ar avea aceeași savoare. Și, pentru că astfel de cuceriri se fac în numele păcii, ei vor s-o ajungă, de asemenea. Nu doar pe-a lor, dar și pe cea a două familii din colțuri opuse ale patriilor noastre reunite, România și Republica Moldova. Sau patriei.

2. Mămăliga Warriors

Într-un alt gen de limbaj, patru prieteni buni, între ei, desigur, dar și cu mine, sper, pleacă în Raliul Mongoliei din București via Londra, unde e startul oficial, până în Ulanbataar, Mongolia. În cifre, asta se traduce în vreo 22.000 km, cam 22 țări, 44 zile pe drum, 3 lanțuri muntoase de străbătut, un deșert, muuuulte granițe de tot felul. În cuvinte puține și sărace expediția ar fi rezumată ca: aventură, curaj infinit, planificare, marketing, discuții și negocieri cu oameni diverși, studiat multe și diverse hărți, vize nenumărate, evenimente organizate, mămăligă la ceaun pe ici-pe colo, mămăligă cu finetti pe alocuri, tricouri și alte materiale de conceput și vândut. Am zis curaj? Mai zic de vreo câteva sute de  ori. Plus că, în zilele noastre, de pe scaunul comod de la birou, toți visăm la o vacanță aventuroasă de 6 săptămâni, dar câți ne-ncumetăm, de fapt? Știu, știu, ratele, concediul, facturile, confortul lipsă și toate cele. Însă, din atâtea puncte de vedere, merită .
Buuun, de ce fac ei asta? Cum ziceam mai sus, două familii cu posibilități financiare foarte reduse (și independent de voința lor, pe cuvânt) vor fi ajutate de Mămăliga Warriors. De asemenea, cauza oficială a Raliului Mongoliei, de la organizatori citire, este lupta împotriva defrișărilor pădurilor tropicale, prin Cool Earth. O fac și pentru ei, desigur. Contează astfel de experiențe la îmbogățirea sufletească. Numai când mă gândesc de câtă toleranță vor avea nevoie sau la câte culturi și moduri culturale vor întâmpina...
Pentru că sunt pe ultima sută, sâmbătă deja au petrecere de rămas-bun. Pe 12 iulie, ora 19,  București, Stuf, pe strada Berzei. Vă invit să mergeți pentru că vor avea muzică foarte bună. Doi dintre membrii echipei călătoare fac parte din formația Metaferis care va (în)cânta unplugged și bestial.
Până atunci, pe ei îi găsiți pe FB, cu update-uri, fotografii, detalii etc sau pe mamaligawarriors.com
Sper să vă fi convins că merită să-i susțineți, fie că veți lua o ”armură” galbenă, verde sau neagră (50 lei per bumbac cu motive românești) ori o sacoșă simpatică, fie că veți comanda un cântec. Ah, să vă zic și de originalitatea comenzilor muzicale: aici e o listă cu melodii pe care ei știu a le cânta, dar pot învăța și altele dacă aveți doleanțe speciale. Dedicați cuiva cântecul, alegeți locul și veți avea surpriza filmată, împreună cu un suvenir neconvențional din zonă. Contra-cost, dar cu satisfacția unui cadou unic. 
Primesc donații și în haine, jucării, cărți pentru copiii familiilor de care vă spuneam, dar îi puteți ajuta și împrumutându-le ceva din lista de trebuincioase de aici. Cine se bagă?
Știu că am cititori cu suflet bun. Facem și noi ceva?
Keep adventuring :)

2 comentarii:

  1. ce-i acolo in butoi? e de pruna?! (Octav)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Octav, de prună sau de struguri, cred :) Există și o șansă mică să fie de corturi și saci de dormit, dar nu ne gândim la ea :D

      Ștergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Powered by BannerFans.com

Până acum au fost pe aici