01.11.2010

La inceput de noiembrie

Sunt norocoasa sa ma binecuvanteze azi patru grame de soare, in ciuda aerului rece, aproape nostalgic. Ma cufund intr-o visare usoara cu trimiteri catre altadata. Si primesc mesaje incriptate in raze de la jumatatea mea ne-rationala. Credeam ca eu sau altii au reusit s-o sufoce. Ciudat, inca respira si transpira de furie pentru cum analizeaza si vrea sa curete sora ei mai mare si, de cele mai multe ori, mai puternica.
Niciun mecanism inventat vreodata de mintea umana nu ne poate face invizibili dorurilor, sau, invers, nu ii poate face pe altii invizibili dorurilor noastre. Asa cum nici ignore nu putem sa le dam. Nici lor, nici lor. Iar stergerea/taierea de pe vreo lista nu va echivala in veci cu stergerea din suflet. La fel cum cum nicio restrictie nu va opera impotriva fluxului propriilor ganduri. Sau impotriva gandurilor altora daca pe ei vrem sa-i restrictionam. Si de ce-am face-o? Sa ne+le convigem ratiunea ca de data asta trebuie sa spunem "nu"? Inseamna ca nu se poate convinge singura...
Huh, ce mesaje complicate trimite. Acum trebuie sa stau sa le analizez continutul:) Si sursele, evident.

Keep mocking! It's a good way to avoid the point.

4 comentarii:

 1. Dacă rațiunea nu se poate convinge singură, atunci nu i-a mai ramas mare lucru de facut. Dar iubirea nu poate să se resemneze si o s-o ia pe drumul Ariadnei,pentru că e posibil ca la sfarsitul călătoriei insolite să nu găsească Minotaurul, ci sursa dorurilor si receptorul dorurilor sale.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca ratiunea nu se convinge singura, tot ea trebuie sa-si dea seama ca singurul lucru de facut e sa accepte ne-ratiunea. Dar inca sta pe ganduri, ca ratiunea inca ii sopteste constructii de contra-argumente pentru tot ce-ar putea fi frumos si linisit. Pfff, ce complicat am zis-o, ma indoiesc ca se intelege integral:)
  Habar n-am ce gaseste la capatul firului. Oricum dorurile sunt in noi, fie ca le recunoastem/aratam, fie ca ne prefacem ca nu exista.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ciu intelege integral ii scazi nota la escaladari?

  RăspundețiȘtergere
 4. Cui intelege integral ii doresc sa nu se inteleaga pe sine in acelasi sens descris mai sus;)

  RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Până acum au fost pe aici