01.03.2012

Mărțișorumeu

Ziua și-a scurs amarnic orele într-o oală albastră, slinoasă și plină de tăciuni, mirosind a pirostrii afumate. Minutele s-au făcut ciorbă râncedă și pe secunde le-a luat un vânt către o zi mai bună. Primele s-au pus la foc mic și fierb a nepăsare cu iz de toropeală de viață. Au adăgat taste și texte când se pregăteau să mai pună de-o tocăniță unde totul e tocat mărunt degeaba. Sau de un ghiveci stătut. 
La dracu, a venit 1 martie și eu n-am vorbe diafane. Ba chiar vorbesc in dodii. Dragi spectatori, n-am vorbe nici de bucurie, nici de duh. Oricum, plutește spirititul pe toate tarabele, să fie cules de furculițe ascuțite fin cât să ia, dar să nu-nțepe. Bucuria zilei de maximă bucurie primăvăratică.
Stau cu gândurile făcute sarmale și înfipte în ochi. Așa mă uit la soare. Al cui? Al tuturor. Al meu e puțin apus.
Să ai o babă mișto! whatever that means.
Să îți vină primăvara! Unde vrei tu!

7 comentarii:

 1. Mai copiii, veniți aici!
  Ia priviți câți țepi de-arici!
  Și i-a pus într-un ghiveci,
  Să-i alunge pe zevzeci!
  Cling! Cling! Cling! Cling!
  Eu mai am un pic și-o-ntind!
  Și-am să prind un nor din zbor,
  Să-ți aduc-un mărțișor!

  RăspundețiȘtergere
 2. Țepi mulți să-i alunge pe zevzeci! Bine zis, mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Eu tot fredonez Antiprimăvara, îmi este foame de cuvinte și mănânc litere(motiv pentru care am anulat comentariul anterior). Cum pe aici este foarte frig, doresc ca peste restul lumii să domnească o primăvară frumoasă:)

   Ștergere
  2. Mie mi-e foame de bucurie, de soare, de clorofila si mananc aer cu tenta primavaratica. Vrei si tu? Promit sa-l dau fara tepi. Dar, mai presus de toate, sper intr-o primvara interna.

   Ștergere
 4. Hei! Hei, frumoasa mea! Ce e cu tonul asta " putin apus" ? E bine sa iti fie foame de bucurie, de soare. E semn de sanatate sufleteasca. Nu esti singura, cel putin de cand ne-am descoperit pe aici. Hai sa ne fie primavara motivul de a da la naiba multele " nu-uri" de care am avut parte din belsug.
  Sa fii iubita macar la fel pe cat iubesti tu viata!

  RăspundețiȘtergere
 5. Irina, draga mea, soarele trebuie sa apuna uneori ca apoi sa poata rasari refacut, luminat, zambitor, nu? E un gand care ma impaca, ma mint si eu asa:)
  Imi plac urarile tale, contin fix elementele cheie. Sa ne vina, sa ne rasara!

  RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Până acum au fost pe aici