01.03.2012

Mărțișorumeu

Ziua și-a scurs amarnic orele într-o oală albastră, slinoasă și plină de tăciuni, mirosind a pirostrii afumate. Minutele s-au făcut ciorbă râncedă și pe secunde le-a luat un vânt către o zi mai bună. Primele s-au pus la foc mic și fierb a nepăsare cu iz de toropeală de viață. Au adăgat taste și texte când se pregăteau să mai pună de-o tocăniță unde totul e tocat mărunt degeaba. Sau de un ghiveci stătut. 
La dracu, a venit 1 martie și eu n-am vorbe diafane. Ba chiar vorbesc in dodii. Dragi spectatori, n-am vorbe nici de bucurie, nici de duh. Oricum, plutește spirititul pe toate tarabele, să fie cules de furculițe ascuțite fin cât să ia, dar să nu-nțepe. Bucuria zilei de maximă bucurie primăvăratică.
Stau cu gândurile făcute sarmale și înfipte în ochi. Așa mă uit la soare. Al cui? Al tuturor. Al meu e puțin apus.
Să ai o babă mișto! whatever that means.
Să îți vină primăvara! Unde vrei tu!

8 comentarii:

 1. Mai copiii, veniți aici!
  Ia priviți câți țepi de-arici!
  Și i-a pus într-un ghiveci,
  Să-i alunge pe zevzeci!
  Cling! Cling! Cling! Cling!
  Eu mai am un pic și-o-ntind!
  Și-am să prind un nor din zbor,
  Să-ți aduc-un mărțișor!

  RăspundețiȘtergere
 2. Țepi mulți să-i alunge pe zevzeci! Bine zis, mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Eu tot fredonez Antiprimăvara, îmi este foame de cuvinte și mănânc litere(motiv pentru care am anulat comentariul anterior). Cum pe aici este foarte frig, doresc ca peste restul lumii să domnească o primăvară frumoasă:)

   Ștergere
  2. Mie mi-e foame de bucurie, de soare, de clorofila si mananc aer cu tenta primavaratica. Vrei si tu? Promit sa-l dau fara tepi. Dar, mai presus de toate, sper intr-o primvara interna.

   Ștergere
 4. Hei! Hei, frumoasa mea! Ce e cu tonul asta " putin apus" ? E bine sa iti fie foame de bucurie, de soare. E semn de sanatate sufleteasca. Nu esti singura, cel putin de cand ne-am descoperit pe aici. Hai sa ne fie primavara motivul de a da la naiba multele " nu-uri" de care am avut parte din belsug.
  Sa fii iubita macar la fel pe cat iubesti tu viata!

  RăspundețiȘtergere
 5. Irina, draga mea, soarele trebuie sa apuna uneori ca apoi sa poata rasari refacut, luminat, zambitor, nu? E un gand care ma impaca, ma mint si eu asa:)
  Imi plac urarile tale, contin fix elementele cheie. Sa ne vina, sa ne rasara!

  RăspundețiȘtergere
 6. Vreau să-i mulțumesc lui Dr.Wealthy că mi-a readus fostul iubit, ne-am despărțit mai mult de 8 luni și mi-a spus că nu va mai vrea să mă mai vadă în viața lui. Îl iubesc atât de mult, încât nu mă puteam gândi să mă întâlnesc cu vreun bărbat din nou, am fost confuz și deprimat din cauza dragostei pe care o aveam pentru el. Am făcut tot ce am putut să fac ca el să se întoarcă la mine, dar toate au intrat zadar. așa că am decis să iau legătura cu vraja, nu am crezut în turnarea vrăjii, vreau doar să încerc, poate că ar rezolva pentru mine. Am contactat Dr.Wealthy pentru ajutor, iar el mi-a spus că trebuie să arunce o vrajă de dragoste, i-am spus să o facă. după 5 zile, prietenul meu m-a sunat și a început să-mi ceară scuze că m-a părăsit și, de asemenea, mi-a spus că încă mă iubește. am fost foarte fericit și îi mulțumesc Dr.Wealthy că m-a ajutat să-mi revin fostul înapoi pe mâini. vraja lui este cea mai mare din întreaga lume, vraja de dragoste pe care a aruncat-o pe fostul meu l-a făcut să se întoarcă la mine. toate doamnele care doresc să-și întoarcă spatele, vreau să îl contactați pe Dr.Wealthy pentru întoarcerea fostului iubit și, de asemenea, fosta iubită, el poate, de asemenea, să arunce orice fel de vraja pe care doriți să o arunce pentru voi. e-mailul său de contact este wealthylovespell@gmail.com sau numărul Whatsapp +2348105150446, trebuie doar să încercați-l și va fi o soluție pentru problemele dvs.

  RăspundețiȘtergere

Ai o părere şi-ai vrea s-o expui

Până acum au fost pe aici